Voortvarende onderneming

General Bunkering Services wil niet blijven stilstaan. We willen investeren in de toekomst door te kijken naar de nieuwste technologieën met betrekking tot de tankvaart. De vernieuwing van de ganse vloot is binnenkort een feit, maar nieuwe investeringen dringen zich mogelijk  in de toekomst op.

De interesse om mee in het LNG verhaal te stappen is groot.  Het bunkeren van LNG kent vooral in de Scandinavische landen een opmars.  In de Benelux daarentegen wordt voorlopig alleen nog maar gebunkerd met een vrachtwagen. GBS wil in de toekomst toe samen met betrouwbare partners en de lokale autoriteiten dit nieuwe marktsegment ondersteunen.

De volgende maanden wordt bekeken hoe we op een praktische en betaalbare manier aan het LNG bunkeren kunnen meewerken. De combinatie LNG/gasolie  in één nog te bouwen nieuwe  bunkerlichter is een logische en de enige betaalbare oplossing op de markt op dit moment.

Gezien deze LNG markt momenteel nog vergeleken wordt met de uitspraak “de kip en het ei” is het raden naar wat de nabije toekomst ons brengt. Wie gaat de eerste stap zetten? Is er voldoende afzetmarkt? "tijd brengt raad” zegt men.

 

iso1iso2


Door de jaren heen is GBS altijd gericht geweest op vernieuwing: een absolute must in deze branche! Daarom zal het bedrijf deze tendens ook in de toekomst voortzetten.


Teneinde een concurrerende positie te kunnen blijven innemen, wil GBS zich verder gaan diversifiëren. Tot op heden richtte het bedrijf zich hoofdzakelijk op het transport van stookolie en gasolie. De nieuwe dubbelwandige type C schepen lenen zich echter uitstekend voor het vervoer van andere goederen, waaronder diverse andere minerale oliën en chemie. In de toekomst opent er dus een veel bredere markt. Met de gloednieuwe schepen en een markt vol uitdagingen, gaat GBS in volle vaart de toekomst tegemoet. Graag samen met u!